Meubels

(Rietveld)stoelen

Rietveld is mijn inspirator om ook stoelen te gaan maken. Na wat gestoei met een niet te lijmen gekregen bouwpakket van een model 1:5, de roodblauwe stoel van Rietveld, ben ik er zelf maar een gaan maken. Daarna heb ik mij verdiept in de stoelen van Rietveld. Ik heb voorlopers van de roodblauwe stoel in blanco hout gemaakt. Daarna maakte ik supporters stoelen van de bekende Nederlandse voetbalclubs. En natuurlijk mag de Nederlandse vlag niet ontbreken.

Na de Rietveld modellen, maakte ik een Rietveld-stoel op ware grootte. Ook deze kreeg ‘clubkleuren’. Als basis voor deze stoel is de keuze gemaakt voor een voorloper van de roodblauwe stoel. Deze stoel is van vurenhout en conform bouwbeschrijving.

Op basis van de roodblauwe stoel is een eigen ontwerp gemaakt waarin aanpassingen zijn aangebracht op het gebied van stevigheid, zitcomfort en robuustheid. Dit ontwerp heb ik in model en in het groot in vuren- en beukenhout gemaakt, beide in ‘clubkleuren’. Bij deze stoelen is een passend tafeltje gemaakt van vurenhout in de nationale kleuren.

Alle kleuren

Dit prachtige model is in verschillende combinaties en in elke kleur die je maar mooi vindt te maken. Hier een paar voorbeelden van geschilderde stoelen.

Voor eigen gebruik

De stoelen zijn er ook om echt in te zitten. Het zijn unieke stoelen en het zit goed. Ik noem ze supporterstoelen.